DOMAINcenter kapcsolat Céginfó Ügyfélszolgálat Ügyfélkapu Webmail On-line fizetés Segítség
  • Pénzvisszafizetési garancia a szolgáltatás teljes ideje alatt
  • Reklámmentes tárhely
  • Quad Xeon alapú szerverpark
  • Min. 99,5%-os rendelkezésreállás
  • Redundáns adattárolás
  • Napi adatmentés
  • Spam- és vírusszűrés
  • Gyors, rugalmas ügyintézés
A DOMAINcenter bankkártyaelfogadó
partnere az OTP Bank Nyrt.

Híreink

FTP bejelentkezés - biztonságipolitika-változás


2008. november 28. péntek - Vén Tamás

Tavaly szeptember óta sajnálatos jelenség az ún. FTP jelszólopó vírusok feltűnése. Korábbi hírünkben beszámoltunk arról, hogy a jelenség ellen az "FTP IP Korlátozás" bevezetésével vettük fel a küzdelmet, amely az Ügyfélkapun opcionálisan bekapcsolható bármely tárhelyre.

Mivel sok ügyfelünk nem vette figyelembe a korlátozás jelentőségét, ezért az ügyféladatok védelme érdekében a mai naptól szigorítottunk az FTP bejelentkezés politikáján.

Fontos, hogy a korlátozás kizárólag az FTP bejelentkezésre vonatkozik, a weboldal böngészőn keresztüli elérését nem befolyásolja.

Az új biztonsági politika a következő:

1.) Az Ügyfélkapun az "FTP IP Korlátozás" menüpont alatt mától nem csak IP cím, hanem hostnév vagy hostnév-tartomány is beállítható.

2.) Amennyiben eddig az Ügyfélkapu felületén nem állította be az FTP IP Korlátozást, úgy a mai naptól az Ön tárhelyén .hu tartomány korlátozást vezettünk be. Ez azt jelenti, hogy kizárólag .hu (reverse DNS) tartományból fogad bejelentkezést a tárhelyére az FTP.

3.) Ha ez a beállítás Önnek nem felel meg, például nem .hu tartományból internetezik, vagy szeretne szigorítani a beállításokon akkor ez a beállítás az Ügyfélkapun az "FTP IP Korlátozás" menüpont alatt törölhető, vagy megváltoztatható.

A fenti intézkedéseket az indokolja, hogy a jelszólopó vírus bejelentkezése a tárhelyre jelenleg 100%-ban külföldi szerverekről történik. Ezzel az intézkedéssel az ilyen jellegű betörési kísérlet nagymértékben gátolható.

Gyakran feltett kérdések

Mi a teendő, ha nem tudok FTP-vel bejelentkezni?

Jelentkezzen be az Ügyfélkapura és az "FTP IP Korlátozás" beállítás alatt módosítsa a biztonsági beállításokat az ott leírtaknak megfelelően, vagy törölje a jelenlegi ".hu" beállítást (csak saját felelősségre!)

Mit keres az .ftpaccess állomány a tárhelyemen?

Az .ftpaccess állományt a rendszerünk helyezi el automatikusan a tárhely gyökérkönyvtárában. Az állomány törölhető, de a rendszerünk automatikusan újra létrehozza. Amennyiben törli valamennyi "FTP IP Korlátozás" beállítást az ügyfélkapun az .ftpaccess állomány is törlődik a tárhelyről.

Vissza a nyitóoldalra >>