DOMAINcenter kapcsolat Céginfó Ügyfélszolgálat Ügyfélkapu Webmail On-line fizetés Segítség
  • Pénzvisszafizetési garancia a szolgáltatás teljes ideje alatt
  • Reklámmentes tárhely
  • Quad Xeon alapú szerverpark
  • Min. 99,5%-os rendelkezésreállás
  • Redundáns adattárolás
  • Napi adatmentés
  • Spam- és vírusszűrés
  • Gyors, rugalmas ügyintézés
A DOMAINcenter bankkártyaelfogadó
partnere az OTP Bank Nyrt.

Híreink

FTP KAPU: biztonsági politika változás


2009. október 20. kedd - MediaCenter Ügyfélszolgálata

Több mint két éve vezettük be az FTP Jelszólopó vírusok elleni védekezésül az „FTP IP Korlátozás” funkciót az Ügyfélkapun. (Bővebb információ: http://biztonsag.mediacenter.hu)

2009. szeptember közepétől azt tapasztaltuk, hogy a vírusok hálózatában több hazai ún. zombigép is megjelent, ezért IP, vagy hostnév tartományra korlátozás már nem elégséges védelem minden esetben. Ezért 2009. szeptember 21-én bevezettük az FTP KAPU nevű védelmet.

Sajnos azt tapasztaltuk, hogy a figyelmeztetés ellenére, Ügyfeleink többsége nem élt ezzel a lehetőséggel, ezért a bevezetés óta is számos tárhelyet támadtak meg és törtek fel. Mai naptól ezért az ügyféladatok védelme érdekében az FTP KAPU szolgáltatást minden tárhelyre automatikusan bekapcsoltuk. Amennyiben nincs erre a szolgáltatásra szüksége, jelentkezzen be az Ügyfélkapun és kapcsolja ki, de ezt határozottan nem ajánljuk!

Az FTP KAPU működése a következő:

- Az FTP KAPU az Ügyfélkapun kapcsolható az "FTP IP Korlátozás" menüpont alatt

- Aktiválás után az FTP KAPU minden IP címet alapértelmezetten kitilt a tárhelyről

- Amennyiben szeretne a tárhelyéhez FTP-vel csatlakozni, a csatlakozást megelőzően jelentkezzen be az Ügyfélkapun, ezzel az FTP KAPU 24 órára engedélyezi az IP címét. Ha a gép IP címe nem változik, elegendő 24 óránként egyszer bejelentkezni -csatlakozás előtt- az engedélyezéshez.

- Minden éjjel 4:00-kor az engedélyezett IP címek automatikusan törlődnek, és visszaáll az alapértelmezett „mindent tilt” beállítás.

Az FTP KAPU egy biztos és hatékony védelem az ftp jelszólopó vírus problémára. Kérjük, a tárhelyének zavartalan működése érdekében mindenképpen használja.

A vírusról, működéséről és a lehetséges védekezési módokról részletes információkkal szolgálunk http://biztonsag.mediacenter.hu weboldalon.

Vissza a nyitóoldalra >>